maandag 8 maart 2010

Zaterdag 6 maart ophalen Getuigschrift

Op zaterdag 6 maart heb ik niet op de molen gedraaid. Eens per jaar heeft de Hollandsche Molen een jaarvergadering en tevens de uitreiking van de getuigschriften. Dit jaar waren allen geslaagde leden van 2009 aan de beurt. Het was een groot aantal, 60 kandidaten zijn in 2009 geslaagd en mogen nu als molenaar hun diensten bewijzen, om de molens in Nederland draaiend te houden. Bij deze 60 kandidaten zat ook de 1500 ste molenaar sinds de start in 1984. Natuurlijk zijn er van de 1500 al een aantal gestopt en/of overleden.
Dus mensen die zich geroepen voelen om de stap te wagen om molenaar te worden zijn van harte welkom om een proefdag mee te lopen op de molen. Ook vrouwen worden molenaar dit jaar waren er 5 dames die het begeerde getuigschrift in ontvangst mochten nemen. Toen ik in mei 2007 aan de opleiding begon was er nog een tweede leerling Jantine Bokhorst die ook in mei 2009 het examen gedaan heeft en geslaagd is.
Zie bijgaand de foto's van de geslaagde molenaars opgeleid op de Nieuwe Molen.


We hopen dat we nog lang als molenaar de molens draaiend mogen houden. Tevens vind ik het leuk om als Stage molenaar straks ook in Amerongen weer nieuwe molenaars te mogen opleiden. Mensen die geïnteresseerd zijn mogen zich nu al melden op de website van http://www.molenmaallust.nl/ .

PS. De website van de Hollandsche Molen is vernieuwd en te vinden onder http://www.molens.nl/
Zeker de moeite waard om een te bezoeken. Het draaiende molentje om lid te worden van de Hollandsche  molen haal ik van de site want deze is ook verdwenen op de website.

Geen opmerkingen: